COREfit

Search Our Site

5 απλές συμβουλές για να γίνετε fit

Παρόλο που ένα καλλίγραμμο σώμα μοιάζει να είναι μια μακρινή και χρονοβόρα διαδικασία, η προσπάθεια που θα καταβάλλετε για να είστε σε φόρμα έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για να έχετε ένα καλύτερο σώμα και να νιώσετε υπέροχα, ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές:

1. Άσκηση καθημερινά

Άσκηση καθημερινά για τουλάχιστον μία ώρα. Δεν χρειάζεται να πέσετε με τα μούτρα στο τρέξιμο κάθε μέρα, θα πρέπει να εντάξετε μια ήπια σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ακόμα και με μια ώρα περπάτημα θα δείτε διαφορά στο σώμα και στη διάθεσή σας. Βάλτε πρόγραμμα, τη μια μέρα κάντε μια ήπια άσκηση την επόμενη μια έντονη. Εάν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά γρήγορα, κάντε προπόνηση υψηλότερου επιπέδου. Για παράδειγμα, κάντε μια βόλτα με γρήγορο ρυθμό για μια ώρα ή κάντε την προπόνηση που σας ταιριάζει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τζόκινγκ και να ορίσετε συγκεκριμένα διαστήματα για σπριντ. Βεβαιωθείτε ότι δεν νιώθετε κάποιο έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Οι μύες σας θα πονάνε μετά από μια προπόνηση υψηλής έντασης. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αλλάζει προς το καλύτερο. 
Φροντίστε να ενυδατώνεστε, να είστε τονωμένοι και να τρώτε τρόφιμα με υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης μετά από κάθε προπόνηση. Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών σας.

2. Σωστά τρόφιμα και μερίδα σε κάθε γεύμα
Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα γλυκά! Η ζάχαρη δεν θα σας βοηθήσει να γίνετε fit!. Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα γλυκό... το ένα θα φέρει περισσότερα! Προτιμήστε να φάτε λίγο μέλι. 

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά για να μπείτε σε φόρμα. Τα μήλα, για παράδειγμα, κρατάνε γεμάτο το στομάχι από 3 έως 4 ώρες. Τα πράσινα λαχανικά, όπως τα φασολάκια και το μπρόκολο, συμβάλουν στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Προτιμήστε άπαχα κρέατα, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο. Θαλασσινά, όπως γαρίδες είναι επίσης εξαιρετική εναλλακτική λύση. Αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και καλά θρεπτικά συστατικά, που θα διατηρήσουν τους μυς σε φόρμα και θα είναι έτοιμοι για την επόμενη προπόνηση!


Επιπλέον, φροντίστε να μοιράζετε ό, τι τρώτε. Το να έχετε έναν καλό μεταβολισμό προέρχεται από την κατανομή των γευμάτων. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε να τρώτε έξι φορές την ημέρα και να ρυθμίζετε μικρότερες μερίδες, αντί να έχετε τρία μεγάλα γεύματα όλη την ημέρα. Θα σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο ομαλά όταν ασκείστε και θα έχετε περισσότερη ενέργεια!

3. Παρακολουθήστε τις θερμίδες 


Η παρακολούθηση του αριθμού των θερμίδων που τρώτε σε μια μέρα θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη σωματική σας άσκηση. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι body builders έχουν τόσο μεγάλους μυς; Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδιάζουν τα γεύματά τους και λαμβάνουν περισσότερες (υγιείς) θερμίδες από ένα μέσο άτομο. 
Από την άλλη πλευρά, η απώλεια βάρους ή η αύξηση της μυϊκής μάζας και ελάττωση του σωματικού λίπους απαιτεί περισσότερη σωματική άσκηση από τις θερμίδες που καταναλώνετε.

4. Να κοιμάστε σωστά
Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε οκτώ ώρες δουλειάς κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, είναι σημαντικό να κοιμηθούμε αρκετά για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες του σώματός μας.
Έξι έως οκτώ ώρες ύπνου θα κρατήσουν το σώμα σας δυνατό καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν αισθανθείτε κουρασμένοι μετά τη δουλειά, πάρτε έναν μικρό υπνάκο για μισή ώρα πριν ασκηθείτε. 

5.Kίνητρο 

Ένα σημαντικό κλειδί για να είστε σε φόρμα είναι να θέσετε στόχους και να σκέφτεστε θετικά. Εάν έχετε καλή διάθεση, θα είστε σε θέση να πιέσετε τον εαυτό σας για να αποκτήσετε το σώμα που πάντα επιθυμούσατε. 

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

https://www.active.com/
 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new