RANDOM.

Search Our Site

Πλοίο κατευθύνεται προς τον θεατή

Ως μέρος της οπτικοακουστικής έκθεσης τέχνης “Gustav Klimt – Gold in motions”, ένα τεράστιο πλοίο κατευθύνεται από μια οθόνη προς τον θεατή, δημιουργώντας μια ρεαλιστική ψευδαίσθηση.

Ελέφαντας ζωγραφίζει ένα πίνακα

Ο Rober Gomez εργάζεται σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων στην Ισπανία και μοιράστηκε ένα απίστευτο βίντεο στο Tik Tok με έναν ελέφαντα που ζωγραφίζει ένα σχέδιο σε ένα πίνακα. Ο ελέφαντας πιάνει με την προβοσκίδα του το πινέλο και δίνει χρώμα στον μοναδικό πίνακα που απεικονίζει τον ίδιο στη φύση! 

Πάπια ενοχλεί μια γάτα

Δύο γάτες χαλαρώνουν στα σκαμπό τους όταν μια πάπια αποφάσισε να ταράξει την ηρεμία τους. Η γάτα εκνευρίστηκε με την εισβολή της πάπιας και ξεκίνησε μια μικρή μάχη μεταξύ τους.

Καθάρισμα σασί και μηχανής με ξηρό πάγο

Αποτελεσματικός καθαρισμός μιας BMW M3 E36 χρησιμοποιώντας μηχανή εκτόξευσης ξηρού πάγου σε πίεση. Το σασί καθαρίστηκε για πρώτη φορά με αυτόν τον τρόπο μετά από 150.000 χλμ.

Τo μικρότερo ηλεκτρικό τρυπάνι στον κόσμο

Ο Enos Camare από την Ισπανία, σχεδίασε και τύπωσε ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό τρυπάνι κλίμακας 1/12 σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ο youtuber πρόσθεσε ένα μικρό μοτέρ και διακόπτη, και το κατσαβίδι μινιατούρα είναι πλήρως λειτουργικό. Τοποθετείται στη μικρή βαλίτσα του, ενώ περιέχει επίσης ένα μικροσκοπικό φορτιστή και μπαταρία. 

Ρομπότ φέρνει τα εργαλεία σε έναν εργάτη

Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics βοηθά έναν εργάτη φέρνοντας τα εργαλεία του ψηλά σε μια σκαλωσιά. Το ρομπότ για να σκαρφαλώσει κάνει μια γέφυρα τοποθετώντας μια ξύλινη σανίδα ανάμεσα σε ένα κουτί και τη σκαλωσιά. Μόλις φτάσει εκεί, πετάει την τσάντα με τα εργαλεία στον άντρα. Για να κατέβει, ρίχνει ένα κουτί στο έδαφος και πηδά πάνω του.

Μάντισσα πιάνει ένα κολιμπρί

 

Ένα αλογάκι της Παναγίας ή αλλιώς μάντισσα, παραμονεύει πάνω σε μια ταΐστρα και πιάνει με πόδια της ένα κολιμπρί που πλησιάζει για να φάει. Οι μεγάλες μάντισσες μπορούν να φάνε μικρά σπονδυλωτά ζώα όπως σαύρες, βατράχια, ψάρια και μικρά πουλιά, καθώς και μικρότερα ομοειδή τους.

Φάλαινα γεννάει on camera και δείχνει το μικρό στους ανθρώπους

Με ένα φανταστικό και σπάνιο θέαμα βρέθηκαν οι επιβαίνοντες σε μια μικρή βάρκα, κάπου στις ακτές της Καλιφόρνια.

Μια φάλαινα γέννησε μπροστά τους και το γεγονός απαθανατίστηκε από drone!

Πώς να ανάψετε φωτιά με ένα σφυρί

Ο Tomáš Kovář Lebduška (@tomkovlebduka) από την Τσεχία μας δείχνει στο TikTok, πώς να ανάψουμε φωτιά με ένα σφυρί, ένα σίδερο, ξύλα και φύλλα χαρτιού. Πρώτο βήμα, χτυπήστε τα κομμάτια ξύλου με το σφυρί. Δεύτερο βήμα, χτυπήστε μια σιδερένια ράβδο με ένα σφυρί. Όταν το σίδερο κοκκινίσει, βάλτε το μέσα στα φύλλα χαρτιού. Όταν τα χαρτιά πάρουν φωτιά, χρησιμοποιήστε το για να ανάψετε τα ξύλα.

Κροκόδειλος σε δίαιτα «σώζεται» από τους φίλους του

Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με κροκόδειλους… Εάν πέσεις στα δόντια τους και είναι πεινασμένοι δεν γλιτώνεις με τίποτα… Ωστόσο, αν έχεις τύχη όλα είναι πιθανά!

Ο δρόμος του νερού: Το γιγαντιαίο έργο υδροδότησης της Αττικής από ψηλά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως φτάνει στις βρύσες μας το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο; Ναι καλά καταλάβετε αναφερόμαστε στο νερό που όλοι θεωρούμε αυτονόητο αγαθό καθώς χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρχει ζωή. Η Αττική και οι 4 και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι της πίνουν νερό από 2 “πηγές” – υδραγωγεία αυτά του Μόρνου και της Υλίκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως το νερό της Αττικής θεωρείται από τα πιο ποιοτικά νερά δικτύου πόλεων στον κόσμο. Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι το πραγματικά γιγαντιαίο έργο που χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί προκειμένου το νερό να φτάνει από τον Μόρνο έως την Αττική και για την ολοκλήρωση του χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια. Ο ταμιευτήρας του Μόρνου δημιουργήθηκε με την κατασκευή χωμάτινου φράγματος στην κοίτη του ποταμού Μόρνου, 7 χλμ. δυτικά του Λιδορικίου στο Νομό Φωκίδος.

Το έργο άρχισε τον Μάιο του 1969 και ολοκληρώθηκε μετά από μια δεκαετία, το 1979, αλλά η κανονική λειτουργία του άρχισε το 1981. Το φράγμα του Μόρνου, ύψους 126 μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και αποτελείται από αδιαπερατό αργιλικό πυρήνα. Το νερό φτάνει στην Αθήνα διαμέσου του υδραγωγείου του Μόρνου, του δεύτερου μεγαλύτερου υδραγωγείου στην Ευρώπη.

Το Up Stories για πρώτη φορά καταγράφει το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του “δρόμου του νερού” ξεκινώντας έξω από τους Δελφούς και ακολουθώντας το έως και μετά την Αράχωβα σε ένα πραγματικά άκρως εντυπωσιακό “γαλάζιο φίδι” που τρυπάει ακόμα και ολόκληρα βουνά.

Το νερό ταξιδεύει για 188χλμ μέσω μίας σήραγγας, διασχιζει τους νομούς Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής για να καταλήξει στις μονάδες επεξεργασίας νερού που βρίσκονται σε Αχαρναί, Γαλάτσι και Μάνδρα και από εκεί στο ποτήρι μας.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: idrones.gr

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new