NEWS.

Search Our Site

O Kirby Chambliss κυρίαρχος στη Βουδαπέστη

Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull Air Race επιστρέφει με την 1η του νίκη μετά το 2008.

Ο Αμερικάνος πιλότος Kirby Chambliss επέστρεψε δυναμικά στη φετινή σεζόν με τη νίκη στη Βουδαπέστη. Ο Καναδός Pete McLeod έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση παίρνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο Ιάπωνας Yoshihide Muroya τερμάτισε τρίτος διατηρώντας την πρωτιά στη γενική κατάταξη.

Όλοι οι πιλότοι θέλουν να κερδίσουν τον αγώνα της Βουδαπέστης και ο Chambliss έφτασε τα 6 βάθρα και τις δύο νίκες στο μέρος που είδαμε για πρώτη φορά Red Bull Air Race, το 2003. "Λατρεύω τη Βουδαπέστη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου – δεν είναι ατομική προσπάθεια. Απλά βγήκα εκεί έξω και έκανα ένα καλό, καθαρό και γρήγορο χρόνο", μας είπε ο Chambliss. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τη γεύση της σαμπάνιας και είμαι πολύ χαρούμενος που την ξαναγεύτηκα."

-yoshihide-muroya-στο-red-bull-air-race-στη-βουδαπέστη.jpg

110.000 κόσμος μαζεύτηκε στις όχθες του Δούναβη για να δει τα αγωνιστικά αεροπλάνα να περνούν κάτω από την Αλυσιδωτή γέφυρα της πόλης. Εκεί όπου το 1:00.632 του Chambliss ήταν μόλις 0,108'' πιο γρήγορο από το χρόνο του McLeod. Η τρίτη θέση του Muroya ήταν και το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του, μετά από τις νίκες στο Σαν Ντιέγκο και την Τσίμπα. Ο αγώνας στη Βουδαπέστη ήταν ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τον Chambliss, καθώς ανέβηκε πέντε θέσεις στη γενική κατάταξη. Έφτασε στην τέταρτη θέση της με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

-βάθρο-στο-red-bull-air-race-2017-της-βουδαπέστης.jpg
Ο Muroya εν τω μεταξύ είναι πλέον μόνος στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος καθώς έχει πλέον 39 βαθμούς, ενώ τον ακολουθεί ο Τσέχος Martin Šonka με 37 βαθμούς μετά την τέταρτη θέση που πήρε στη Βουδαπέστη.
Η ημέρα δεν ήταν τόσο καλή όμως για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Matthias Dolderer που πέρασε το όριο G στον εναρκτήριο γύρο και έπεσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, 16 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Muroya.

 

Πηγή:

Red_Bull.svg.png

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new