NEWS.

Search Our Site

Video: ένα σαλόνι πέφτει από αεροπλάνο

Ο Jeff Provenzano έχει κάνει μερικά τρελά skydive stunts, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!

Ο Jeff Provenzano της Red Bull Air Force έχει μεγάλη εμπειρία στο skydiving. Όμως το να πηδάει από αεροπλάνο ενώ κάθεται στο σαλόνι και παίζει video games είναι κάτι που δεν είχε δοκιμάσει ποτέ. Μέχρι τώρα.

Στο τελευταίο του stunt, για την εταιρεία τεχνολογίας NVIDIA (κατασκευάζει computer chips για smartphones και για gaming) ο Provenzano δείχνει τόσο ήρεμος και ψύχραιμος που θα μπορούσε να πάρει κι έναν υπνάκο. Αντί γι' αυτό όμως επικεντρώνεται στην οθόνη μπροστά του.
Δες τον Jeff Provenzano να κάνει skydive μέσα σε ένα ολόκληρο σαλόνι.

Μας είπαν πως τρία σαλόνια έπεσαν από τον ουρανό για τα πλάνα αυτού του video, αλλά κανείς δε μας είπε πόσο κοστίζει να κάνεις κάτι τέτοιο. Δύο από αυτά τα σαλόνια –κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 1.100 κιλά- έπεσαν χωρίς αλεξίπτωτο σταθεροποίησης. Σύμφωνα με τον Jeff, το ένα σαλόνι ήταν πραγματικά εκτός ελέγχου, ενώ η πτήση του δεύτερου ήταν πολύ πιο ομαλή. "Τα σαλόνια έπεσαν στο έδαφος με ταχύτητα 200χλμ. και απλά διαλύθηκαν", μας λέει.

display.jpg

Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να οργανώσει ένα τέτοιο stunt και για ποιο λόγο; Για να προμοτάρει το νέο Android TV Box της Nvidia, το Nvidia Shield, μια πλατφόρμα που μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση και με κανάλια στο internet όπως το Hulu και το Netflix.
Όσο για το πόσο κρίσιμο βήμα είναι να βρεις ένα μέρος για να προσγειώσεις ένα τέτοιο ιπτάμενο αντικείμενο. Ο Jeff μας λέει: "Βρήκαμε έναν κτηματία στην έρημο που δεν είχε πρόβλημα να προσγειωθούμε στο κτήμα του. Έχουμε προσγειώσει πολλά πράγματα εκεί στο παρελθόν, έχουμε ρίξει ακόμα και αυτοκίνητα". Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο stunt παίρνει το βραβείο.
Σε ποια θέση λοιπόν συγκαταλέγεται αυτό το stunt μέσα στη μεγάλη λίστα του Jeff από επιτεύγματα στο skydiving; "Το να πετάω μέσα σε ένα σαλόνι που έπεσε από ένα C-130 για τη διαφήμιση της Nvidia, είναι πιθανόν το πιο τρελό πράγμα που έχω κάνει, τουλάχιστον από αεροπλάνο", είπε στο Instagram του.

Πηγή: RedBull.com

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new