TOOLS.

Search Our Site

Δοκιμάσαμε το Rampage Pro Carbon

Κακά τα ψέματα η Troy Lee Designs έθεσε το σημείο αναφοράς για τα downhill κράνη με το D2 εδώ και αρκετά χρόνια. Ακολούθησε το D3 το οποίο επαναπροσδιόρισε τους κανόνες που θέλουν τα κράνη κατάβασης να είναι μεγαλύτερα και ως εκ τούτου να παρέχουν στους αναβάτες μεγαλύτερα επίπεδα προστασίας.

 

Όλα αυτά τα χρόνια η Fox ήταν στην πραγματικότητα απούσα για πολλά χρόνια μη έχοντας παρουσιάσει κάποιο ανταγωνιστικό κράνος, δίνοντας το μεγαλύτερο βάρος στo motocross με εξαιρέσεις τα Rampage και V3R τα οποία πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

 

Όλα αυτά άλλαξαν όταν παρουσιάστηκε το Rampage Pro Carbon, ένα κράνος που όχι απλά χτύπησε το D3 στα ίσα αλλά φαίνετε να έβαλε τον Troy Lee σε σκέψεις αφού απέσπασε ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων του.

 

 


 

-Κατασκευή

Εδώ πραγματικά η Fox αφήνει πίσω τα πάντα αφού πραγματικά το κράνος της μπορεί άνετα να παρομοιαστεί με την Bentley της προστασίας.


Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το pro carbon είναι κατασκευασμένο από τι άλλο; Από carbon. Πλέον το υλικό αυτό θεωρείται standard στα premium και όχι μόνο κράνη.


Η επένδυσή του είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχουμε δει ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το υλικό της δεν συρρικνώνετε μετά από αρκετή χρήση, όπως συμβαίνει με άλλες εταιρίες όπου με την πάροδο του χρόνου το κράνος από medium γίνεται large.


Το κράνος έχει 17 οπές αερισμού οι οποίες όχι μόνο συμβάλλουν δραματικά στο να κρατάνε το κεφάλι σχετικά δροσερό αλλά δίνουν μία διαφορετική όψη στο κράνος.


Το βάρος του είναι στα 1145 γρ. το οποίο το τοποθετεί μέσα στον ανταγωνισμό χωρίς να είναι το ελαφρύτερο.
Mία διαφορά με την υπόλοιπη αγορά είναι ότι η περιοχή που προστατεύει το σαγόνι είναι σαφώς ενισχυμένη κάνοντας το κράνος να δείχνει πιο στιβαρό κάτι που με ξένισε στην αρχή.


Το πλέον σημαντικό είναι το γεγονός ότι το sizing του κράνους δεν επιτυγχάνετε μόνο με την επένδυσή του αλλά με μεγαλύτερο κέλυφος από small και medium σε large, extra largeκαι xxl.Αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο η Fox έφτασε πολύ κοντά στο απόλυτο fit.


Tα σχέδια του είναι η τελευταία λέξη της μόδας αφού στον τομέα αυτό η Fox έχει ρίξει πολύ δουλειά κάνοντας τους άλλους προς το παρών να ακολουθούν. Μας λείπει βέβαια ένα total black...

 


 

-Στην πράξη
Έχοντας το χειρότερο τύπο κρανίου, μου ήταν πάντα δύσκολο να βολευτώ με κράνος. Το τελευταίο κράνος μου ήταν το D3 με το medium να είναι το νούμερό μου αλλά να είναι χαλαρό στο σαγόνι και να με πιέζει στο μέτωπο.
Πριν βάλω το Fox έλεγα άντε πάλι τα ίδια, όμως με το που το φόρεσα αυτό ήταν. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ fit. Σφιχτό όσο πρέπει χωρίς να κουράζει ή να με κάνει να σκέφτομαι το κράνος και όχι την κατάβαση μου.


Τα Vents την κάνουν καλά την δουλειά τους αν και έχω την ελαφρά εντύπωση πως το troy lee ήταν πιο δροσερό. Ο όγκος του στο κεφάλι είναι πιο αισθητός αν και το κράνος είναι καλά ζυγισμένο, κάτι που σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, νιώθοντας πιο ασφαλής.

 Σε γενικές γραμμές όταν θες να επενδύσεις στο καλύτερο κράνος της αγοράς οι επιλογές είναι 2-3 και το Rampage Pro Carbon είναι μία από αυτές...

+design, ποιότητα κατασκευής, αντοχή στον χρόνο
-Θα το θέλαμε ακόμα πιο ελαφρύ και Pinstripe black...

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new