NEWS.

Search Our Site

Ο Fabio Wibmer μεταφέρεται σε μία άλλη διάσταση με το ποδήλατό του

Ο Fabio Wibmer μέσα από το νέο του project, Video Game, φέρνει πιο κοντά την πραγματικότητα με το gaming. Μάθε τα πάντα μέσα από την συνέντευξη του πολυτάλαντου Αυστριακού και αστέρα του bike trial.

Όταν μιλάμε για δημιουργικότητα, ο Αυστριακός άσος στο bike trial Fabio Wibmer δεν έχει όρια. Ο πρωταγωνιστής των φοβερών video, Home Office, Wibmer's Law, Fabiolous Escape και πολλών άλλων video που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα, παρουσίασε το νέο του project - Video Game – και για μια ακόμη φορά μας εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του και τον πρωτοποριακό τρόπο με τον οποίο οδηγεί το ποδήλατο του.
Εμπνευσμένος από το πάθος του για τα video games, σε αυτή τη νέα του παραγωγή ο Wibmer καταφέρνει να συνδυάσει τις φοβερές οδηγικές του ικανότητες με ένα video game περιπέτειας, ωστόσο όλη η δράση προέρχεται από την πραγματική ζωή και δεν είναι προϊόν επεξεργασίας.

Ο Wibmer προσπαθεί να μιμηθεί την αίσθηση που μας δίνουν τα video games, κάνοντας γυρίσματα σε διάφορες περιοχές, με το σενάριο να τον καθοδηγεί στο πως να χρησιμοποιεί το ποδήλατο του και τις φοβερές του ικανότητες στις εκάστοτε συνθήκες. Αυτό συμπεριλαμβάνει και μία φοβερή σκηνή όπου ο Wibmer πηδάει από έναν ψηλό βράχο και προσγειώνεται με front flip στη θάλασσα! Το νέο project του Wibmer έχει γυριστεί στην ευρύτερη περιοχή Cote d'Azur στην γαλλική Ριβιέρα.

Δες το Video Game εδώ, ενώ στην αρχή του άρθρου θα δεις ένα video που περιλαμβάνει εικόνες πίσω από τις κάμερες με τις καλές και κακές στιγμές του Fabio Wibmer, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που δημιούργησε αυτό το εξωπραγματικό video:


Πήγαινε πίσω από τα παρασκήνια και μάθε πώς ο αστέρας του trial bike Fabio Wimber και η ομάδα του δημιούργησαν το Video Game.

Έχει γυριστεί κυρίως σε τρίτο πρόσωπο, όπως είναι δηλαδή και τα περισσότερα video games και δίνει την αίσθηση σε αυτόν που παρακολουθεί ότι καθοδηγεί τον αναβάτη σε διάφορες πίστες. Για να δώσουν στο βίντεο ακόμη πιο έντονη την αίσθηση του video game έχουν συνοδεύσει την ποδηλατική δράση με ηλεκτρονικούς ήχους που έχουμε συνηθίσει να ακούμε σε video games, ενώ στην οθόνη βγαίνουν μπάρες που φορτίζουν και οι οποίες δίνουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με έναν χαρακτήρα από video game.

Ο Fabio Wibmer εν δράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Video Game edit το 2022.
«Αυτές οι σκηνές δράσης ήταν πολύ πιο πολύπλοκες σε σχέση με παλιότερα μου video», μας λέει ο Wibmer. «Για παράδειγμα οι σκηνές με το ελικόπτερο, το σκάφος, το άλμα στη θάλασσα και μέσα στην πόλη ήταν πραγματικά ζόρικες. Μια ακόμη πρόκληση για μας ήταν να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τις εντελώς διαφορετικές σκηνές, ώστε να υπάρχει ρυθμός και ροή στο video».

Ο Fabio Wibmer σε μία στιγμή ξεκούρασης στα γυρίσματα για το "Video Game".

Ο Wibmer χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά ποδήλατα στα γυρίσματα. Κάθε ένα χρησιμοποιήθηκε και σε διαφορετικό τμήμα του video και μάλιστα σε διαφορετικά τερέν. Ένα Canyon FW (trial bike), ένα Canyon Spectral (enduro bike) και ένα Canyon Torque (freeride bike).

Καθίσαμε λοιπόν με τον Fabio Wibmer προκειμένου να συζητήσουμε για το φοβερό Video Game, τις ιδέες πίσω από αυτό το project και για το πως πήγαν τα γυρίσματα.

Αυτό το νέο φιλμ, το Video Game, περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή και παράλληλα συναρπαστική κινηματογραφική προσέγγιση - αλήθεια πως προέκυψε το στοιχείο του gaming σε αυτό το project;
Fabio Wibmer: Πάντα ήθελα να δω αν ήταν εφικτό να δημιουργήσω ένα video με ποδήλατο που να έχει επιρροές από το gaming. Κάνοντας πράγματα τα οποία δεν είναι εφικτά στην πραγματικότητα - άλλα μπορούν να γίνουν σε ένα video game. Ο τηλεθεατής θα πρέπει να έχει την αίσθηση ότι αυτό που βλέπει στην ουσία δεν θα μπορούσε να είναι αληθινό - ενώ εμείς έχουμε κάνει γυρίσματα στην πραγματική ζωή και όλα είναι αληθινά. Για μας αυτό ήταν ένα όραμα και παράλληλα μια μεγάλη πρόκληση.

Ο Fabio Wibmer κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Video Game" στη Γαλλία στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες εσύ και η ομάδα σου;
Από που να αρχίσω... Βασικά ήθελα να εμφανιστώ ξανά, μετά από τον τραυματισμό μου, με ένα πιο μικρό project, αλλά όταν είμαι πάνω σε ένα ποδήλατο θέλω να κάνω τα πάντα, να πάρω όσα περισσότερα μπορώ. Οπότε, όσο προχωρούσαμε γίνονταν όλο και πιο μεγάλο και πιο περίπλοκο το όλο εγχείρημα. Από backflip με ελικόπτερο έως άλμα από γκρεμό, τα πάντα περιλαμβάνονται σε αυτό το edit. Από καλλιτεχνικής άποψης η μεγάλη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ένα video που να περνάει την αίσθηση ότι παρακολουθείς ένα video game και παράλληλα να κάνουμε τον θεατή μέρος της δράσης.

Με το νέο σου project απέδειξες ότι μπορείς να αλλάζεις ποδήλατα σαν να ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Ναι, χρησιμοποιήσαμε τρία εντελώς διαφορετικά ποδήλατα που απαιτούσαν και διαφορετικές ικανότητες - ήταν πραγματικά τρελό. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να αλλάζω κατηγορίες ποδηλάτων κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Ωστόσο, στόχος μου είναι να είμαι σε ένα υψηλό επίπεδο σε κάθε κατηγορία ποδηλάτου και να μπορώ να αποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από αθλητικής άποψης αυτή ήταν και η πιο μεγάλη πρόκληση σε όλα μου τα video μέχρι σήμερα.

Ο Fabio Wibmer κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Video Game" στη Γαλλία στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Τι κάνει αυτό το project μοναδικό;
Από τη μία σίγουρα είναι το γεγονός ότι καβαλάω τρεις διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων σε ένα βίντεο, ενώ παράλληλα πρέπει να περάσουμε αυτή την αίσθηση και στον θεατή. Από την άλλη ήταν η ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και το μεγάλο στοίχημα του να καταφέρω να κάνω πραγματικότητα τις ιδέες μου, οπότε και πάλι θα έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Είμαι σίγουρος πως ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδήλατο και προτιμούν να παίζουν video games στο σπίτι θα διασκεδάσουν με αυτό το video και ίσως μάλιστα δοκιμάσουν κάποια από τα κόλπα σε παιχνίδια με ποδήλατα που παίζουν.

Η ομάδα του Fabio Wibmer από το 2022 Video Game edit.

Όταν ξανασκέφτεσαι εικόνες από τα γυρίσματα, πως αισθάνεσαι;
Η αίσθηση ότι τα καταφέραμε όπως ακριβώς θα θέλαμε είναι ακαταμάχητη - νιώθω ανακούφιση, υπερηφάνεια, νευρικότητα, πραγματικά αληθινά συναισθήματα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι μπορώ να μοιραστώ αυτά τα συναισθήματα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μου. Είμαστε πέντε άτομα και ξοδεύουμε πολύ χρόνο μαζί - και αυτό ήταν πραγματικά ωραίο καθώς εξαιτίας της μακράς ανάρρωσης μου από τραυματισμό είχαμε καιρό να περάσουμε ωραία όλοι μαζί. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα - μπήκαμε γρήγορα στο πνεύμα και στο Cote d'Azur αποδείξαμε ότι μπορούμε να βγάλουμε υψηλού επιπέδου δουλειά ακόμη και όταν έχει 40 βαθμούς υπό σκιά.
 

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new