NEWS.

Search Our Site

To Laax Open του 2022 ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε

Με το μέλλον πολλών ελίτ αθλητών να είναι στον αέρα, οι καλύτεροι του snowboard συγκεντρώθηκαν στο Laax για μια τελική αναμέτρηση. Διάβασε παρακάτω για να ενημερωθείς για όλη τη δράση.

Κι ενώ πλησιάζουμε στο απόγειο της χιονοδρομικής αγωνιστικής σεζόν του 2022, ήρθαν οι φοβεροί αγώνες στο Laax Open ως μέτρο σύγκρισης για τους κορυφαίους snowboarders του πλανήτη, οι οποίοι φιλοδοξούν να προκριθούν για την Beijing. 

Η Anna Gasser αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του Laax Open στο Laax της Ελβετία, στις 14 Ιανουαρίου 2022.

01 Slopestyle Γυναικών

Η πρώτη σκέψη που ερχόταν στο μυαλό βλέποντας την εντυπωσιακή και ιδιαίτερα προχωρημένη πίστα Slopestyle, ήταν πως θα ανταπεξέλθουν οι γυναίκες. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, ο ήλιος λαμπερός και όπως ήταν αναμενόμενο όλες οι αθλήτριες ήταν έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Παρά την συμμετοχή κορυφαίων αθλητριών snowboard απ' όλο τον πλανήτη, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η μεγάλη μάχη μεταξύ της Αυστριακής, Anna Gasser και της ανερχόμενης Αυστραλής Tess Coady.
Ωστόσο, καθώς το event προχωρούσε, έγινε σαφές ότι η Coady θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Πετυχαίνοντας το υψηλότερο σκορ της ημέρας στο πρώτο της run, η 21χρονη αθλήτρια εκτέλεσε το νικηφόρο της run με απόλυτη αυτοπεποίθηση, φινέτσα και μια φοβερή αποφασιστικότητα να επιβληθεί με άνεση στις αντιπάλους της. Ξεκίνησε τα κόλπα της με ένα Cab 180 σε Backside 360 στο rail και τελείωσε με ένα στυλάτο Double Cork 1.080 στο τελευταίο της άλμα. Η Coady βελτίωσε την αρχική της βαθμολογία πετυχαίνοντας 86,18 στο σκορ και διεκδίκησε το υψηλότερο σκορ στο Slopestyle run της ημέρας.

Slopestyle Γυναικών Top 3
Tess Coady
Anna Gasser
Annika Morgan

02 Slopestyle Ανδρών
Στον τελικό του Slopestyle των ανδρών είδαμε τους ανερχόμενους Αμερικανούς αθλητές να πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας τους. Η πρώτη θέση κατακτήθηκε από τον 21χρονο Sean Fitzsimmons, ο οποίος προσγείωσε στα καπάκια τριπλά 1.440 και βαθμολογήθηκε με 80,91 - μια βαθμολογία που τον κράτησε οριακά μπροστά από τον Stale Sundbech που συγκέντρωσε 80,43 βαθμούς, αλλά και από τον Leon Vockensperger, ο οποίος μπορεί να πέτυχε την υψηλότερη ταχύτητα στην πίστα αλλά περιορίστηκε στους 71,05 βαθμούς.

Ο Jake Canter κατά τη διάρκεια του Laax Open στο Laax της Ελβετίας, στις 15 Ιανουαρίου 2022.Στο πλευρό του Fitzsimmons και του Sundbech στο βάθρο, βρέθηκε ο επίσης Αμερικανός, Jake Canter που σκόραρε 74,4 βαθμούς. Ο Canter κατάφερε να ξεπεράσει το μεγάλο άγχος που είχε μετά την πτώση του στο πρώτο του run και πέτυχε την πιο στυλάτη κατάβαση στην φοβερή πίστα με τα έξι άλματα και rails. Ένας Αμερικανός βρέθηκε και στην τέταρτη θέση, ο λόγος για τον Brock Crouch που πέτυχε σκορ 73,88 βαθμούς.


Slopestyle Ανδρών Top 3
Sean Fitzsimmons
Stale Sandbech
Jake Canter

03 Halfpipe Γυναικών
Η φημισμένη πίστα halfpipe στο Laax, η οποία ονομάζεται Crap Sogn Gion, είναι γνωστή γιατί βοηθά τους αθλητές να κάνουν άλματα στον Θεό και να πιέσουν τα όρια του σπορ - και το θετικό είναι ότι η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Με το καλημέρα, η πρώην πρωταθλήτρια στο Laax Open, η φοβερή Cloe Kim, μπήκε δυνατά στον τελικό του Halfpipe γυναικών, με στόχο να πάρει το αίμα της πίσω. Κατάφερε να συνδυάσει ένα εντυπωσιακά ψηλό Method air, ένα Switch 900, αλλά και δύο καθαρά 1.080. Η Αμερικανίδα, πρωτοπόρος στο halfpipe, συγκέντρωσε 90,25 βαθμούς και πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη της σε διαγωνισμό, από τότε που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση την περσινή σεζόν.

Η Queralt Castellet κατά τη διάρκεια του Laax Open στο Laax της Ελβετίας, στις 13 Ιανουαρίου 2022.
Οριακά πίσω από την Kim, βρέθηκε η ανερχόμενη Γιαπωνέζα Mitsuki Ono με 89,00 βαθμούς, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η έμπειρη Ισπανίδα, η Queralt Castellet, με 80 βαθμούς.
Halfpipe Γυναικών Top 3
Chloe Kim
Mitsuki Ono
Queralt Castellet

 

04 Halfpipe Ανδρών
Ο τελικός των ανδρών περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις καθώς πολλοί από τους κορυφαίους αθλητές στο σπορ, οι οποίοι συνήθως πρωταγωνιστούν, δεν κατάφεραν να βγάλουν ένα καθαρό run. Έτσι, το πεδίο ήταν ελεύθερο για τους βετεράνους Jan Scherrer και Shaun White, να μπορέσουν να σκαρφαλώσουν στο βάθρο. Αλλά ακόμη και μετά την απρόσμενη συμμετοχή του κορυφαίου Shaun White στους αγώνες snowboard, η νίκη στο Laax Open πήγε στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ιάπωνα, Ayumu Hirona.

Το Laax φιλοξενεί το μεγαλύτερο halfpipe του πλανήτη

Ο Hirona κατάκτησε την δεύτερη φετινή του νίκη σε αγώνα Halfpipe World Cup, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει φοβερά κόλπα από το πρώτο του run. Και ενώ παρακολουθούσαμε με κομμένη την ανάσα πολλούς κορυφαίους αθλητές να επιχειρούν τριπλά Corks στο μεγαλύτερο halfpipe στον κόσμο, βλέπαμε τον Hirona να διατηρεί την πρώτη θέση έχοντας πετύχει σκορ 93,25 βαθμών. Μόνο ο έμπειρος Jan Scherrer μπόρεσε να τον πλησιάσει με την εμφάνιση του στο δεύτερο run, ωστόσο παρά το ηρωικό του τελείωμα περιορίστηκε στην δεύτερη θέση.

Halfpipe Ανδρών Top 3
Ayumu Hirano
Jan Scherrer
Shaun White 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new