NEWS.

Search Our Site

Eero Ettala: ένα κάστρο από χιόνι γίνεται snowboardάδικος παράδεισος

Έλα μαζί με τον Φινλανδό rider, Eero Ettala, καθώς χώνει άγρια και κάνει τρελά κόλπα σε ένα εξωφρενικό κάστρο από χιόνι και πάγο στην Φινλανδία.

Κάθε χρόνο, ένα φαινόμενο της μηχανικής λαμβάνει χώρα στον Φινλανδικό αρκτικό κύκλο. Ένα κάστρο από χιόνι (Snow Castle) κατασκευάζεται από εκατομμύρια κιλά χιονιού και καθαρού σαν το κρύσταλλο πάγου και προσελκύει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο που συρρέουν προκειμένου να θαυμάσουν σχολαστικά τα αγάλματα από πάγο, τις σουίτες από χιόνι και το παγωμένο εστιατόριο.


Το Snow Castle προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους περισσότερους τουρίστες, αλλά ο βετεράνος snoboardάς, Eero Ettala χρησιμοποιεί το παγωμένο κτήριο για να χώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
'Εχω κάνει πολλά σε χιονισμένους δρόμους, σε πάρκα σε χιονοδρομικά κέντρα και στην άγρια φύση, αλλά πάντα ήθελα να δημιουργήσω ένα video που να συμβολίζει την Φινλανδία -μια χώρα που είναι γνωστή για τα ξενοδοχεία της στο χιόνι,” υποστηρίζει ο Ettala. “Αντί λοιπόν να ταξιδέψω σε κάποιο νέο spot προτίμησα να δημιουργήσω ένα ξεχωριστό video χρησιμοποιώντας ότι έχουμε εδώ στην πατρίδα μου.”


Μετά από μήνες προετοιμασίας και συνεννοήσεων, ο Ettala ολοκλήρωσε το πρώτο snowboard session που έχει γίνει ποτέ μέσα σε ένα Snow Castle και κινηματογράφησε τις εμπειρίες του με τον πιο καλαίσθητο τρόπο.

Γλιστρώντας στον πάγο
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Eero Ettala είχε καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημιουργικούς riders snowboard που έχωναν μέσα σε χιονισμένες πόλεις και τα γλιστρήματα σε κάθε είδους κάγκελα είχαν γίνει δεύτερη φύση του. Αλλά το να γλιστράς πάνω σε πάγο αποδείχθηκε τελείως διαφορετική ιστορία:
“Αρχικά οι κατασκευαστές με ενημέρωσαν ότι δεν θα είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω γλιστρήματα πάνω σε κατασκευές με κοφτερά τελειώματα,” μας εξηγεί ο Eero. Έτσι ξεκινήσαμε με το ουράνιο τόξο, το οποίο βγήκε πολύ άνετα. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε σε ένα εξωτερικό σημείο, όπου όμως είχε αρχίσει να λιώνει ο πάγος από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να μαγκώσει απροειδοποίητα η κόψη του σανιδιού μου -και αυτό αποτέλεσε ένα σήμα κινδύνου για μένα. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω χρησιμοποιώντας ένα snowboard χωρίς κόψεις για τις υπόλοιπες μέρες των γυρισμάτων.”
Κάνοτας κάποια μεγάλα άλματα μέσα στο κάστρο

Σμιλεύοντας ένα κάστρο από χιόνι
O θρύλος επιστρέφει!
Ο Eero Ettala μπορεί να είχε αποσυρθεί από το φιλμάρισμα video σε ετήσια βάση από το 2015, μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη καριέρα 13 ετών, αλλά η αγάπη του για το snowboard και η επιθυμία του να δημιουργεί μοναδικά video είναι ακόμη δυνατή.

“Το να δημιουργείς video μπορεί να γίνει και μονότονο,” εξηγεί ο Eero. “Για πέντε μήνες κυνηγάς την καλύτερη ποιότητα χιονιού, μαζεύεις όσο περισσότερα πλάνα υψηλής ποιότητας μπορείς και στην συνέχεια δουλεύεις για να παρουσιάσεις ένα δυνατό edit τριών λεπτών. Είτε φιλμάρεις για πέντε ολόκληρους μήνες είτε για μια εβδομάδα, οι τηλεθεατές πρόκειται να το δουν μια δύο φορές και στην συνέχεια χάνεται ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα video. Πλέον προτιμώ να χρησιμοποιώ πιο έξυπνα τον χρόνο μου, δημιουργώντας project που είναι μοναδικά και έχουν διαχρονική αξία.”

Υπήρχε αφθονος χώρος για να εξερευνήσει ο Ettala
Τι να περιμένουμε στο μέλλον
“Θα κάνω όσο περισσότερο snowboard μπορώ αυτή τη σεζόν,” μας λέει. “Σίγουρα έχω μεγαλώσει, αλλά συνεχίζω να απολαμβάνω το snowboard όσο και όταν ήμουν 16 ετών.”
“Όταν ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου ένιωθα μεγάλη πίεση από τους χορηγούς για παραγωγές video. Τώρα που έχω απαλλαγεί από αυτό κάνω snowboard για τον εαυτό μου. Παράλληλα μου αρέσει α κάνω κάποια edits για τα social media και να συνεισφέρω σε κάποια project που ωθούνται από κάποιο χορηγό, αλλά κυρίως απολαμβάνω το riding με τα φιλαράκια μου.”.
 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new