NEWS.

Search Our Site

Το Red Bull Rampage επιστρέφει στις 26 Οκτωβρίου 2018

Ο πιο απαιτητικός αγώνας με mountain bike είναι έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του στους κορυφαίους αναβάτες freeride και μάλιστα σε νέα πίστα στη Utah. Μάθε τα πάντα εδώ.

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για το Red Bull Rampage του 2018 το οποίο επιστρέφει στην έρημο της Virgin στην Utah στις 26 Οκτωβρίου του 2018.


Σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 21 από τους κορυφαίους αναβάτες freeride στον κόσμο οι οποίοι πρόκειται να γαζώσουν τις απόκρημνες πλαγιές στη νότια Utah με εντυπωσιακές γραμμές κατάβασης τις οποίες θα κατασκευάσουν οι ίδιοι. Στόχος τους θα είναι να παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή και ριψοκίνδυνη κατάβαση που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Θα δούμε την νέα γενιά να διαπρέπει;

Οι Βετεράνοι του Red Bull Rampage, o Kurt Sorge και ο Cam Zink βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αναβατών που επιστρέφουν στην δράση έχοντας κατακτήσει την πρώτη και την δεύτερη θέση στην περσινή διοργάνωση. Από την άλλη ο νεαρός Ethan Nell ηγείται της νέας γενιάς αναβατών που έχουν διακριθεί καθώς ο τοπικός ήρωας στον αγώνα του 2017 κατάφερε να τερματίσει τρίτος και φέτος φιλοδοξεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η λίστα με τους wildcard αναβάτες, στην οποία περιλαμβάνονται και δύο rookies, ο Ισπανός Adolf Silva και ο Αμερικανός DJ Brandt. Ένας ακόμη wildcard αναβάτης θα είναι ο εντυπωσιακός Graham Agassiz ο οποίος έχασε τον περσινό διαγωνισμό λόγω τραυματισμού. Να σημειώσουμε ότι οι wildcard αναβάτες που συμμετέχουν, επιλέγονται από την κρητική επιτροπή του Rampage η οποία αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες αναβάτες όπως ο Cam McCaul, o Aaron Chase, o Randy Spangler και ο Nico Vink, αλλά και τον διοργανωτή του event τον Todd Barber.


To ερώτημα που πλανάται στον αέρα από όλους όσους παρακολουθούν το Red Bull Rampage εδώ και χρόνια είναι κατά πόσο οι μόνιμοι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, όπως ο Sorge, o Zink και ο Brandon Semenuk θα μπορέσουν να παραμείνουν αξιόμαχοι κόντρα στη νέα γενιά από "χώστες" και ειδικά αυτούς που όλο το χρόνο προπονούνται σε αυτές τις συνθήκες, την στιγμή μάλιστα που η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε νέα τοποθεσία.

Τι να περιμένουμε!
Οι κορυφαίοι 21 αναβάτες θα πρέπει να δημιουργήσουν χειροποίητες γραμμές που θα κατεβαίνουν το βουνό χωρίς καμία χρήση μηχανήματος. Παράλληλα επιτρέπεται μόνο σε δύο αναβάτες να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή που κατεβαίνει στις απότομες πλαγιές από ψαμμόλιθο. Όλοι οι αναβάτες μαζί με τις ομάδες σκαψίματος τους θα έχουν στην διάθεση τους τέσσερις μέρες για το χτίσιμο της γραμμής τους και άλλες τόσες για να κάνουν προπονήσεις, έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι για τον πιο σκληρό διαγωνισμό στον πλανήτη.


Οι αθλητές που ήδη έχουν προκριθεί στο Red Bull Rampage 2018
Kurt Sorge (Καναδάς)
Cameron Zink (ΗΠΑ)
Ethan Nell (ΗΠΑ)
Brandon Semenuk (Καναδάς)
Brett Rheeder (Καναδάς)
Thomas Genon (Βέλγιο)
Carson Storch (ΗΠΑ)
Kyle Strait (ΗΠΑ)
Tyler McCaul (ΗΠΑ)
Tom van Steenbergen (Καναδάς)


Οι συμμετέχοντες ως wildcard στο Red Bull Rampage 2018
Adolf Silva (Ισπανία)
Andreu Lacondeguy (Ισπανία)
Brendan Fairclough (Ηνωμένο Βασίλειο)
DJ Brandt (ΗΠΑ)
Graham Agassiz (Καναδάς)
Jordie Lunn (Καναδάς)
Pierre Edouard Ferry (Γαλλία)
Reed Boggs (ΗΠΑ)
Rémy Métailler (Γαλλία)
Szymon Godziek (Πολωνία)
Vincent Tupin (Γαλλία)


Βελτιωμένες παροχές στους θεατές
Όσοι θεατές αποφασίσουν να βρεθούν στην Utah για να παρακολουθήσουν από κοντά το Red Bull Rampage θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τρομακτικές γραμμές και τις φοβερές καταβάσεις, αλλά και να βιώσουν ένα σωρό άλλες δραστηριότητες που θα απογειώσουν την διαμονή τους. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που ουδείς μέχρι σήμερα έχει βιώσει.

Να επισημάνουμε ότι το event υποστηρίζουν η BFGoodrich, Utah Sports Commission, GO RVing, Camelback, Polaris, Power Dot και Rock Tape.

Πηγή:

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new