NEWS.

Search Our Site

Ο David Lama αναρριχάται σε τεράστια τρύπα!

Ο αναρριχητής τα έβαλε με το πανέμορφο φαράγγι Baatara που κανείς δεν έχει αναρριχηθεί μέχρι τώρα.

Ο David Lama επέλεξε το Λίβανο για την τελευταία του περιπέτεια και έβαλε σα στόχο το φαράγγι Baatara Gorge, ένα μέρος που δεν έχει αναρριχηθεί ποτέ κανείς.

Ήταν μια θαρραλέα κίνηση για τον νεαρό αναριχητή, καθώς ο Λίβανος δεν φημίζεται για τα αναρριχητικά του spot. Όμως ο David ήθελε να εξερευνήσει νέα εδάφη και δημιούργησε επιτυχώς τη νέα διαδρομή που ονόμασε Avaatara και έχει βαθμό δυσκολίας 5,14d.

Δες την απίστευτη αναρρίχηση στο Baatara Gorge

Ο David μας λέει γιατί διάλεξε το Λίβανο: "Αν ταξιδεύεις σε δρόμους που έχουν ήδη εξερευνηθεί, απλά ακολουθείς τους άλλους. Αν όμως πας κάπου που κανείς δεν έχει πάει, τότε είσαι πρωτοπόρος, κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Ο Λίβανος είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο μέρος, είναι κάπως εξωτικός, ένα μέρος που δεν σχεδιάζεις να επισκεφθείς σαν αναρριχητής, αφού δεν είναι μεταξύ των περιοχών που έχουν πολλές αναρριχήσεις. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που με έφεραν εδώ."

Στο φαράγγι Baatara Gorge δεν είχε αναρριχηθεί κανείς στο παρελθόν

david-lama-αναρρίχηση-baatara-gorge.jpg

Όσο για την αναρρίχηση, ήταν σε μια τεράστια τρύπα της γης με έναν καταρράκτη να πέφτει μέσα της. Δεν είχε αναρριχηθεί κανείς ποτέ σ' αυτό το μέρος, έτσι ο David έπρεπε να είναι ευρηματικός στο πώς θα καθορίσει τη διαδρομή του – η οποία αρχικά τον έκανε να αμφιβάλλει για το αν είναι εφικτή.

Είναι μια εντυπωσιακή "καταβόθρα" στο Λίβανο

david-lama-αναρρίχηση-baatara-gorge_1.jpg

"Δεν είναι σύνηθες να βρίσκεσαι σε ένα τόσο όμορφο μέρος που κανένας δεν έχει σκαρφαλώσει ποτέ. Ήταν πολύ δύσκολο το να βρεις μια γραμμή να σκαρφαλώσεις σε αυτή τη σπηλιά, σε αυτή την καταβόθρα. Είχα αμφιβολίες. Τα βράχια ήταν πολύ απότομα και δεν είχαν πολλά σημεία για να κρατηθείς, έτσι δεν ήμουν σίγουρος αν υπήρχε γραμμή για να αναρριχηθώ."

Το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο

david-lama-αναρρίχηση-baatara-gorge_3.jpg

Ήταν τόσο δύσκολο που για να βάλει τα quickdraws στην οροφή θα χρειαζόταν πάρα πολύ ενέργεια, επομένως αποφάσισε απλά να τα παραλείψει. Κι αυτός ήταν αρκετά καλός λόγος να είναι ανακουφισμένος όταν ολοκλήρωσε την αναρρίχηση και ήξερε πια ότι δεν είχε το φόβο της πτώσης.

Ο David ολοκλήρωσε τη νέα διαδρομή

 david-lama-αναρρίχηση-baatara-gorge_4.jpg

Θεωρεί ότι η διαδρομή είναι πραγματικά όμορφη, λες και βλέπεις έργο τέχνης. Μας εξηγεί: "Όταν έχεις να κάνεις με αναρριχήσεις που είναι τόσο δύσκολες ή που είναι τόσο κοντά στα όριά σου, η αναρρίχηση είναι περισσότερο τέχνη παρά σπορ."

"Είναι η μετάφραση μιας ιδέας που έχεις, σε κάτι που όλοι μπορούν να δουν. Όπως τώρα όλοι ξέρουν πώς αυτή η γραμμή μπορεί να αναρριχηθεί, και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι όμορφο."

Πηγή: RedBull.com

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new