MUSIC.

Search Our Site

#Groundbreaking Moments: Οι Metallica ξανά-ορίζουν την έννοια του Blockbuster!

1)Το 2000 είναι έτοιμο να παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το MI:2 , το κοινό έχει ήδη προετοιμαστεί για μία χολυγουντιανή υπερπαραγωγή και οι Metallica αναλαμβάνουν το Soundtrack της ταινίας έχοντας καλοκαιρινές/surf διαθέσεις

2)Η μπάντα βρίσκεται σκαρφαλωμένη σένα βραχώδες φυσικό μνημείο, κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Utah

 

3)Κατά το ενδιάμεσο των σκηνών ο Tom Cruise προσπαθεί μέσω αναρρίχησης να φθάσει στο συγκεκριμένο σημείο

 

4)Ο Kirk Hammet τρέχει καταδιωκόμενος από ένα αεροπλάνο σε μια άνυδρη περιοχή που θυμίζει έρημο (Σημείο αναφοράς αποτελεί μια σκηνή από την ταινία to North By Northwest)

 

5) O Newsted στην τελευταία του και φαρμακερή συμμετοχή στους Metallica.... Κρίνετε μόνοι σας... (Σημείο αναφοράς αποτελεί η αντίστοιχη σκηνή από την ταινία Brazil)

 

6)O James Hetfield οδηγώντας εκτοξεύεται πάνω από έναν λόφο, σαν σε κυνηγητό, στην περιοχή τoυ San Francisco με ένα από τα αυτοκίνητα της τεράστιας συλλογής του και συγκεκριμένα μια Chevrolet Camaro του 1967, (που λίγο χρόνο αργότερα πωλήθηκε σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία για χρηματικό ποσό άνω των 70.000$), ένα παράλληλα προσπαθεί να αποφύγει μια καταστροφή (Σημείο αναφοράς αποτελεί η αντίστοιχη σκηνή από την ταινία Bullitt)

 

7)Ο Ulrich είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει πηδώντας από τον σχεδόν ψηλότερο όροφο ενός ουρανοξύστη που ήδη εκρήγνυται (Σημείο αναφοράς αποτελεί η αντίστοιχη σκηνή από την ταινία Die Hard)

 

8)To βίντεο κλιπ έχει σκηνοθετηθεί από τον Wayne Isham

 

9) To Βιντεοκλίπ κάνει θραύση, παρουσιάζοντας ένα αποτέλεσμα ισάξιο της ταινίας και 'μάλλον πολύ καλύτερο' ενώ το τραγούδι αποτελεί ίσως ένα από τα τελευταία μεγάλα κομμάτια του συγκροτήματος.

 

10)Η μπάντα ανακαλύπτει ότι το κομμάτι ακουγόταν στα ραδιόφωνα πριν την κυκλοφορία του, προσπάθησαν να βρουν την πηγή διαρροής και κατέληξαν στο Napster, (Είχε ξεκινήσει σαν μια μέθοδος ανταλλαγής αρχείων μεταξύ φοιτητών αλλά είχε καταλήξει να έχει κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικό σκοπό) από το οποίο όπως διαπίστωσαν, μπορούσε κανείς να κατεβάσει ολόκληρη τη δισκογραφία τους. Κινούνται δικαστικά για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, μήνυσαν τις σχολές που χρησιμοποιούσαν τον Napster και προσέλαβαν έναν ειδικό για να παρακολουθεί την κίνηση της ιστοσελίδας μπλοκάροντας τους χρήστες που μοιράζονταν τραγούδια τους. Τελικά και μετά από αρκετές διαμάχες, το Napster και οι Metallica κατάφεραν να έρθουν σε έναν συμβιβασμό, στον οποίο απαγορευόταν η χρήση κομματιών καλλιτεχνών που δεν ήθελαν να κυκλοφορεί η μουσική τους ελεύθερα στο internet. Αυτή τη στιγμή το Napster πληρώνει τους Metallica ώστε να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους... Διακύβευμα οι Metallica δικαιώθηκαν και σε αυτό.

 

11)Το τραγούδι φτάνει στο νούμερο ένα του Billboard Hot Mainstream Rock Tracks για επτά εβδομάδες το καλοκαίρι 2000

 

12)Τo τραγούδι κυκλοφορεί ως standalone single, όπου βρίσκεται παράλληλα και η Instrumental έκδοση του.

 

13)Κερδίζει το Metal Edge Readers' Choice Award for "Song of the Year''

 

14)Ο Τom Cruise καταφέρνει να σκαρφαλώσει στον βράχο ώστε να παρακολουθήσει την αγαπημένη του μπάντα.

 

15)... και κάπως έτσι οι Metallica απλά και λιτά ξανά-ορίζουν την έννοια του Blockbuster!

Πηγή: RockOverdose.gr

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new