NEWS.

Search Our Site

Bettylou Sakura Johnson

Από την παιδική της ηλικία έως και τη στιγμή που έλαβε μέρος στο πρώτο μεγάλο event για γυναίκες στο Pipeline για το Πρωτάθλημα του 2022, η Bettylou Sakura Johnson φαινόταν ότι θα είχε τεράστιες προοπτικές. «Αυτό είναι το πρώτο CT event στο Pipe για γυναίκες, έτσι το γυναικείο surfing θα πάει σε άλλο level».

Γνωρίστε την Bettylou Sakura Johnson, μια δεκαεξάχρονη rookie surfer που ζει και αναπνέει θαλασσινό νερό. Καθώς ξεκινά η πρώτη της περιοδεία στο Πρωτάθλημα, την συναντήσαμε για να μιλήσουμε για την προετοιμασία της για το Pipeline και την επερχόμενη σεζόν.

Το 2021, η Bettylou πήρε τη νίκη στο Haleiwa Challenger, εξασφαλίζοντας τη θέση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022. Πρώτος σταθμός: ο αγώνας Banzai, ένας ύφαλος από τη Βόρεια ακτή στο Oahu. Με λίγα λόγια, αυτό το μέρος είναι διάσημο για τα κύματα επικού μεγέθους και τα barrel που δημιουργούνται. Τα κύματα στο spot προκαλούν δέος, όμως η Bettylou έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Πως προετοιμάζεται για το Pipeline; Εύκολα. Σερφάρει. «Προσπαθώ να αφιερώσω το χρόνο μου στο Pipe. Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος σε ένα surf spot μόνο όταν αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτό. Η στρατηγική μου για να μπω στο Pipe είναι να μπω νωρίς στο κύμα και να αναγνωρίσω πότε αυτό πιάνει γραμμή. Αλλά επίσης και να είμαι τολμηρή. Δεν μπορείς να διστάζεις εκεί έξω».

Bettylou Sakura Johnson Wins Haleiwa, Qualifies for Championship TourΗ τόλμη και η αυτοπεποίθηση έβαλαν την Bettylou στο Πρωτάθλημα ως έφηβη. Η ντόπια αθλήτρια από το Haleiwa μελετά κάθε πτυχή του κύματος πριν το διαγωνισμό. «Το Pipeline είναι ένα κύμα που απαιτεί χρόνο. Συγκρίνοντας τον εαυτό μου με κάποιον που είναι καταπληκτικός surfer αλλά δεν έχει καβαλήσει το Pipe στο παρελθόν, πιστεύω ότι έχω ένα πλεονέκτημα έδρας. Η καταγωγή σου και το τι εκπροσωπείς παίζει ρόλο στα session. Είναι το παν να συντονιστείς με τον ωκεανό και να περάσεις χρόνο εκεί έξω».

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απολύτως προετοιμασμένη. Είναι συγκεντρωμένη και αποφασισμένη για όλα. Είναι rookie, όμως έχει μια νοοτροπία, στο να τα πιστεύει στον εαυτό της και να τα δίνει όλα όταν καβαλά το κύμα. Έχοντας επίγνωση της ηλικίας της και του πόσα πράγματα πρέπει να μάθει, είναι έτοιμη να τα απορροφήσει όλα. «Θέλω να μάθω πολλά για τους διαγωνισμούς surf φέτος και να ζήσω νέα πράγματα. Μεγαλώνω και μαθαίνω όπως ένα παιδί. Είναι θέμα χρόνου να γίνουν όλα. Θα απολαύσω κάθε στιγμή του Πρωταθλήματος βήμα-βήμα».

 

Η Bettylou έχει τραβήξει την προσοχή πάνω της. Και είναι λογικό. Είναι μια 16χρονη surfer που έχει καβαλήσει τα πιο δύσκολα κύματα στον κόσμο. «Ελπίζω να ωθήσω το γυναικείο surfing σε άλλα επίπεδα και να το κάνω πιο συναρπαστικό. Θα ήθελα επίσης να φροντίζω κάθε μέρος στο οποίο ταξιδεύουμε, βοηθώντας τις κοινότητες και μοιράζοντας την αγάπη μου για το Surf σε όλο τον κόσμο».

Bettylou Sakura Johnson Wins Haleiwa, Qualifies for Championship TourΚατά τη διάρκεια του Tour, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει το είδωλό της, την Carissa Moore. «Αγωνιστικά πιστεύω ότι είναι η πιο συνεπής στον τρόπο που surfάρει. Αγωνίστηκα μαζί της στο παρελθόν στο Maui κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Honolua Bay. Ήταν ο τελευταίος διαγωνισμός εκεί λόγω επίθεσης καρχαρία κατά την περίοδο του event». Ανυπομονεί να βρεθεί ξανά στο νερό με το είδωλό της.

 

Συμβουλές για επίδοξους surfers; Η Betylou είναι απλή: «Υπάρχουν δυο πράγματα. Πρώτον, ο σεβασμός θα σε πάει πολύ μακριά. Δεύτερον, απόλαυσε το surfing, είναι ευλογία και είμαστε τόσο τυχεροί που μπορούμε να το κάνουμε».

 

Στον ελεύθερο χρόνο της, μπορείς να βρεις την Bettylou να πίνει to OG πράσινο Monster, απολαμβάνοντας τα κύματα και τα barrel με φίλους της.

Monster Energy
Photo: gOnzo
 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new