NEWS.

Search Our Site

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Κουζή

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2017 έριξε αυλαία τον Ιούλιο, με τον συνήθη ύποπτο Monster Energy rider Παναγιώτη Κουζή να κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ1, μετά από μια σειρά επτά αγώνων, συγκεντρώνοντας 316 βαθμούς.

Το Monster Energy μίλησε με τον Παναγιώτη για τις εμπειρίες που αποκόμισε τη φετινή σεζόν, την ομάδα του, το Κύπελλο Ν. Ελλάδος και άλλα!

«Έχω θυσιάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για τις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά το αίσθημα της νίκης τα ξεπληρώνει όλα»

0e24d9e25d62159b6cbb4f583640ffdb.jpg

Γεια σου Παναγιώτη! Πες μας λίγα λόγια για την φετινή σεζόν. Ποιος ήταν ο καλύτερός σου αγώνας και ποιος σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Φέτος είχαμε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα, γιατί 4 οδηγοί καταφέραμε να κερδίσουμε σκέλη στην MX1 κατηγορία. Αυτό δείχνει άνοδο του ανταγωνισμού και βασικό λόγο ώστε να προπονηθώ περισσότερο για να είμαι πανέτοιμος για το 2018. Όλοι οι αγώνες είναι καλοί και ο καθένας έχει την αίγλη του, οπότε δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο δυσκολότερος αγώνας μου ήταν στη Μεγαλόπολη εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης που παρουσιάστηκε. Γενικά από τότε που ξεκίνησα να τρέχω, δεν μπορώ να πω πως έχω τις καλύτερες στιγμές μου στη πίστα της Μεγαλόπολης. Κάθε φορά σχεδόν κάτι συμβαίνει!


Μίλησέ μας λίγο για τον αγώνα στην Μεγαλόπολη και το μηχανικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε που παραλίγο να σου κοστίσει το Πρωτάθλημα. Τι έγινε εκεί;
Την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε μια μηχανική βλάβη στο μηχανάκι μου, αλλά ευτυχώς η ομάδα μου αντέδρασε γρήγορα βρίσκοντας λύση στο πρόβλημα, δίνοντας μου έτσι την ευκαιρία να αγωνιστώ και να διεκδικήσω τη νίκη. Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα του αγώνα έπαιξαν η διοργάνωση και οι συναθλητές μου, οι οποίοι μου επέτρεψαν να αγωνιστώ και να συνεχίσω την πορεία μου στην κατάκτηση του τίτλου!

35078ef07f2df66a23e25f5cd6adc97c.jpg

15 χρόνια πολύ-πρωταθλητής. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;
Σημαίνει δικαίωση για τους κόπους όλων αυτών των χρόνων! Έχω θυσιάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για τις προπονήσεις και τους αγώνες και αυτό τα ξεπληρώνει όλα!


Ξεχωρίζεις κάποια χρονιά και γιατί;
Το 2008! Ήταν η πρώτη μου χρονιά στη κατηγορία ΜΧ1. Αυτό με έκανε να ανεβάσω το επίπεδό μου ώστε να ξεχωρίσω από τους υπόλοιπους συναθλητές μου και να χτίσω γερές βάσεις για το μέλλον.


Πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η ομάδα σου στην κατάκτηση όλων αυτών των τίτλων;
Η ομάδα είναι το Α και το Ω σε τέτοιου είδους αγώνες. Σε εμψυχώνει, σου λύνει τα προβλήματα και σε βοηθά να βρεις τον δρόμο για τη νίκη. Με λίγα λόγια πιστεύω με την ομάδα που έχω από το 2012 και μετά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν.

 

35794e72612b2f161f41d149186f0f42.jpg


Τρέχεις στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος φέτος, πώς πήρες αυτή την απόφαση;
Πήρα την απόφαση να τρέξω στο Κύπελλο Ν. Ελλάδος γιατί τρέχουν παιδιά που προπονώ. Έτσι σκέφτηκα αφού θα είμαι που θα είμαι εκεί, ας τρέξω κι εγώ! Βέβαια είναι και η καλύτερη προπόνηση, αφού αρκετές φορές τρέχεις με τους συναθλητές σου από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Οι προπονήσεις δεν σταματάνε ποτέ και πάντα υπάρχει όρεξη, διάθεση και χρόνος ώστε να τρέξω σε κάποιον αγώνα και να κάνω αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο!


Αν δεν έκανες motocross, ποιό άθλημα θα ήθελες να κάνεις;
Μου αρέσουν όλα τα αθλήματα και ειδικότερα ότι έχει να κάνει με τη φύση. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, άλλο άθλημα από το motocross δεν θα ήθελα να κάνω! Μετά από 20 χρόνια αγώνων δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από το motocross που θα μπορούσε να με τρελάνει όπως αυτό. Αν επέλεγα κάτι θα ήταν ίσως οι αγώνες αυτοκινήτων αλλά φυσικά σε χώμα, ώστε να έχει αδρεναλίνη και να με καλύπτει όσο το motocross!

 

Σχετικά άρθρα:

48 ώρες με τον Κουζή

 

Το ταξίδι του Παναγιώτη Κουζή στο MXGP της Γερμανίας

 

 

blank 300x10

300x250 blank

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new