MUSIC.

Search Our Site

Το Red Bull Music Academy επιστρέφει το 2018 στο Βερολίνο για την 20η του επέτειο!

Δύο δεκαετίες μετά το πρώτο Red Bull Music Academy στο Βερολίνο, η διοργάνωση που ταξιδεύει ανά τον κόσμο για συναυλίες, club nights, εκθέσεις, συζητήσεις και σεμινάρια επιστρέφει στη Γερμανική πρωτεύουσα το 2018.

Αιτήσεις δεκτές μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2017!
www.redbullmusicacademy.com/apply

Το Red Bull Music Academy θα παρουσιάσει στο Βερολίνο την επόμενη σειρά μουσικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων απ' τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2018. Μετά το πέρασμα από πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως Τόκυο, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Κέϊπ Τάουν, Παρίσι, Σάο Πάολο και Μόντρεαλ, η Ακαδημία επιστρέφει στον τόπο απ' όπου ξεκίνησαν όλα -το 1998- για να γιορτάσει την εικοστή της επέτειο. Καλούμε μουσικούς από κάθε γωνιά του κόσμου να συμπληρώσουν την αίτησή τους για το Red Bull Music Academy 2018 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2017.

 

RB_Music_Academy.jpg

 

Κάθε Ακαδημία είναι ένας ξεχωριστός κόσμος που προσφέρει νέες ιδέες και προοπτικές πάνω στον ήχο καθώς καλλιτέχνες, που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη από κάθε εποχή και τόπο, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Κάθε φορά, 60 ανερχόμενοι μουσικοί ταξιδεύουν στη διοργανώτρια πόλη και ξεκινούν ένα δημιουργικό ταξίδι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι. Στην Ακαδημία παρακολουθούν διαλέξεις από καλλιτέχνες που καθόρισαν την ιστορία της μουσικής και ανταλλάσσουν γνώσεις σε ολονύχτια sessions στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο ενώ παράλληλα, η Ακαδημία για ένα μήνα διοργανώνει πληθώρα συναυλιών και club nights σε κάθε γωνιά της πόλης. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μέρος όπου επιδραστικοί μουσικοί συναντούν μια νέα γενιά σε συνθήκες που επιτρέπουν και στις δύο πλευρές να γνωρίσουν νέα πράγματα και να τιμήσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής.

 

RB_Music_Academy_berlin.jpg

 

Τα μουσικά στυλ που εκπροσωπούνται στην Ακαδημία είναι τόσο διαφορετικά όσο οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρωταγωνιστές τους. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός ήχων, δεξιοτήτων και πολιτιστικών αναφορών που συνθέτουν κάθε Ακαδημία δεν είναι ποτέ ο ίδιος. Είναι αυτός ακριβώς ο μοναδικός συνδυασμός ανθρώπων, αντιλήψεων και συνθηκών που γεννά νέες μουσικές ιδέες, οι οποίες θα συνεχίσουν να εξελίσσονται για αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας. Γι' αυτό το λόγο, προσκαλούμε μουσικούς, παραγωγούς, DJs, μηχανικούς και τραγουδιστές κάθε επιπέδου να κάνουν αίτηση. Μοναδική προϋπόθεση, η διάθεση για συνεργασία και το ενδιαφέρον για το μέλλον της μουσικής.

 

Σε αυτή τη διαφορετικότητα των μουσικών στυλ έχουν συμβάλει και Έλληνες συμμετέχοντες, όπως ο Ανδρέας Δημητριάδης (a.k.a. And.id), η Μαριτίνα Δασκαλάκη (a.k.a. Mari.Cha), η Μαρία Ψευτογκά (a.k.a May Roosevelt) και ο Παναγιώτης Μελίδης (a.k.a. Larry Gus) που είχε δηλώσει πρόσφατα για την εμπειρία του στην Ακαδημία «Είναι αλήθεια ότι μετά τη συμμετοχή μου στο RBMA έχουν πάει σίγουρα κάποια πράγματα καλύτερα και έχω δεχτεί αρκετή βοήθεια κιόλας. Και την ίδια στιγμή είναι ωραίο το συναίσθημα ότι ανήκεις σε ένα community, οπότε είναι με ένα τρόπο σαν να ανήκεις σε μια οικογένεια και είναι πολύ παράξενο γιατί αυτό το συναίσθημα έχει μείνει!»


ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ;

Όταν ο Jeff Mills έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έκατσε στην καρέκλα του εισηγητή στο Red Bull Music Academy, σε μια αποθήκη του Βερολίνου το 1998, η επιλογή του δεν ήταν απλά μια σύμπτωση. Η σχέση του θρύλου του Detroit Techno με το Βερολίνο ενσαρκώνει την ανοιχτόμυαλη στάση της πόλης προς την πολιτιστική συνδιαλλαγή και την δημιουργική καινοτομία- τους τρόπους με τους οποίους το Βερολίνο επιτρέπει στους καλλιτέχνες να εξελιχθούν όπως ελάχιστες άλλες πόλεις μπορούν και κατ' αυτό τον τρόπο γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό χάρις στις συνεισφορές τους.

 

Πολλά έχουν συμβεί στο Βερολίνο και στον κόσμο στα 20 χρόνια απ' τη στιγμή που το σεμινάριο του Mills ξεκίνησε μια παράδοση που θα ταξίδευε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αν και η Ακαδημία έκτοτε προσγειώθηκε σε πολλές και διαφορετικές πόλεις, πάντα κουβαλούσαμε ένα κομμάτι του Βερολίνου σε αυτό το ταξίδι. Είτε μέσω των εισηγητών ή των εργαζόμενων στα studios όπως οι Modeselektor, ο Moritz von Oswald, o Dixon, ο Mo και ο Carsten Nicolai· είτε μέσω των αποφοίτων που θα άφηναν το σημάδι τους στη σκηνή του Βερολίνου (Nina Kraviz, Object, Robot Koch και η Xosar για να αναφέρουμε μερικούς)· είτε υιοθετώντας μια στάση που αρνείται να αναγνωρίσει κάθε είδους διαχωριστικά τείχη- το Βερολίνο είναι κομμάτι του DNA της Ακαδημίας.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ξεκινώντας απ' τις 15 Ιουνίου, προσκαλούμε τους μουσικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη να κάνουν αίτηση για το Red Bull Music Academy 2018 στο Βερολίνο. Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε απ' το website της Ακαδημίας και πρέπει να το υποβάλλετε μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Κάθε υποψήφιος/α πρέπει επίσης να υποβάλλει ένα μουσικό ντέμο που δεν θα ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Αυτό μπορείτε να το ανεβάσετε στο redbullmusicacademy.com/apply ή να το στείλετε ταχυδρομικά σε CD. Η επιτροπή του Red Bull Music Academy θα ανακοινώσει τις επιλογές της στις αρχές του 2018.


VARIOUS ASSETS – NOT FOR SALE

Συνεχίζοντας την παράδοση με την κυκλοφορία μιας συλλογής με επιλεγμένα κομμάτια από κάθε Ακαδημία, η τελευταία έκδοση του 'Various Artists – Not For Sale' μόλις κυκλοφόρησε για να γιορτάσει την έναρξη της περιόδου των αιτήσεων. Πάρτε μια γεύση απ'τη μαγεία που γεννιέται στα στούντιο της Ακαδημίας εδώ και εξερευνείστε 48 κομμάτια που ηχογραφήθηκαν στο Red Bull Music Academy 2016 στο Μόντρεαλ –συμμετέχουν πίσω απ'τις κονσόλες οι Thundercat, Just Blaze, 'Mad' Mike Banks, Deradoorian, Matías Aguayo, Dorian Concept, Lucrecia Dalt, Mathew Jonson, Ango, Branko, Marco Passarani και η Τάξη του 2016.

blank 300x10

300x250 blank

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new