NEWS.

Search Our Site

Είναι απίστευτο! Ο Miles Daisher έκανε BASE jump στο θησαυροφυλάκιο της Πέτρας, στην Ιορδανία.

Μπορεί να σκέφτεσαι πως η αρχαία πόλη της Πέτρας "έχει δει τα πάντα" μέσα σε τόσα χρόνια ιστορίας, αλλά ο Miles Daisher της επιφύλασσε ακόμα μια έκπληξη.

Ο πιλότος της Red Bull Air Force –ο οποίος είχε στο ενεργητικό του 4.299 BASE jumps και 7.200 skydives- ήθελε να γιορτάσει, κάνοντας το BASE jump νούμερο 4.300 στην τοποθεσία που αποτελεί Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, στο θησαυροφυλάκιο της Πέτρας.

Η πρόκληση αυτή, εκτός από το γεγονός ότι λάμβανε χώρα σε μια εκπληκτική τοποθεσία, ήταν και ένα απίστευτο επίτευγμα στο BASE jump. Ο Daisher έπρεπε να πετάξει με ταχύτητα 32 χλμ./ώ. σε κυκλική κίνηση, ανάμεσα σε ένα κενό 30 μέτρων με βράχια αριστερά και δεξιά, κάνοντας μια τέλεια προσγείωση μπροστά από το θησαυροφυλάκιο – και όλα αυτά μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Το θησαυροφυλάκιο, ή "Αλ Χαζνέ" -για να δώσουμε και τη σωστή ονομασία-, χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι τελείως κρυμμένο κάτω από τα ψηλά βουνά στο νότιο μέρος της ερήμου, στην Ιορδανία. Τόσο οι τοπικές φυλές Βεδουίνων όσο και τα βουνά της Πέτρας, το έχουν προστατεύσει από τον άνεμο και τη βροχή μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια.

-miles-daisher-κάνει-base-jump-στην-πέτρα_1.jpg
Είναι το χαμηλότερο BASE jump που έχω κάνει πάνω από στερεό έδαφος και ένα από τα πιο δύσκολα. Χρειάστηκαν όλα τα άλματα που έχω κάνει στη ζωή μου για να προετοιμαστώ για κάτι τέτοιο.
Miles Daisher

-miles-daisher-κάνει-base-jump-στην-πέτρα_2.jpg

Ο Daisher περίμενε τον κατάλληλο άνεμο πάνω από το θησαυροφυλάκιο μαζί με τον team-mate του Andy Farrington. Ο στόχος του: Να κάνει άλμα μπροστά από την Πέτρα και να προσγειωθεί ακριβώς στην είσοδο.

Η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά.
Miles Daisher

-miles-daisher-κάνει-base-jump-στην-πέτρα.jpg
"Τα λέμε" είπε ο Daisher λίγο πριν κάνει το άλμα προς το άγνωστο. Πήδηξε και άνοιξε το αλεξίπτωτό του μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Όλο το άλμα είχε τελειώσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, αλλά πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβει τι κατάφερε. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο Daisher έφτασε στα 32 χλμ./ώ. ενώ περιστρεφόταν ανάμεσα στα βράχια.

-miles-daisher-κάνει-base-jump-στην-πέτρα_3.jpg
Οι μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η μικρή απόσταση, το χαμηλό υψόμετρο του άλματος και το υπερβολικά στενό μέρος. Ο Daisher δεν είχε κανένα περιθώριο για λάθος. Και τα κατάφερε, έγινε ο πρώτος BASE jumper που έκανε άλμα από τέτοιο ύψος.

 

Πηγή: Red_Bull.svg.png

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new