COREfit

Search Our Site

Νυχτοπερπατήματα στο ψυγείο: 10 τροφές που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε... παχύνουν

Εντάξει, όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας...

Εκεί που νιώθουμε ότι δε μπορεί να μας πάρει ο ύπνος γιατί η κοιλιά μας γουργουρίζει δαιμονισμένα, πετάμε από πάνω μας τα σκεπάσματα και τρέχουμε ακροποδητί προς το ψυγείο.

Για να μην χαλάσουμε όμως τη δίαιτα μας και το κορμί που με κόπο χτίζουμε, ιδού μερικές νόστιμες, υγιεινές και χαμηλοθερμιδικές προτάσεις!

1. Ποπ-κορν. Αυτές οι νόστιμες νιφάδες καλαμποκιού θα σε χορτάσουν και δε θα σε παχύνουν αφού έχουν μόνο 30 θερμίδες το φλιτζάνι. Εννοείται μην πάρεις έτοιμα, και στην παρασκευή τους προτίμησε ελάχιστο λάδι. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι Ιμαλαϊων για έξτρα νοστιμιά!

 

2. Καρότα baby. Πολύ θρεπτικά και ό,τι πρέπει για τέτοιες στιγμές κρίσεων πείνας. Θα σε κρατήσουν για ώρα με αίσθηση πληρότητας στο στομάχι και μόνο με 4 θερμίδες. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ξίδι.

kjhkjhkjhk.jpg

 

3. Γιαούρτι χωρίς λιπαρά. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών ή καθόλου λιπαρών είναι εξαιρετικό για βραδινό σνακ. Μπορείς να το συνοδεύσεις με μια κουταλιά μέλι για έξτρα γεύση. Ένα γιαούρτι 2% με μια κουταλιά μέλι έχει περίπου 190 θερμίδες.

 

4. Ένα μπολ δημητριακά. Φυσικά εννοούμε ολικής άλεσης και με συνοδεία γάλατος χαμηλών λιπαρών ή κάποιου υποκατάστατου (όπως γάλα καρύδας, αμυγδάλου ή φουντουκιού χωρίς προσθήκη γλυκαντικών). Θα σε χορτάσουν στο λεπτό και θα σου χαρίσουν ύπνο γλυκό! Τα 40γρ. περιέχουν περίπου 110 θερμίδες.

 

5. Ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο. Το μήλο έχει πολλές φυτικές ίνες και το φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο αμυγδάλου) σου δίνει την αίσθηση πληρότητας που χρειάζεσαι χωρίς να νιώθεις δυσφορία. Τα 10γρ. φυστικοβούτυρο περιέχουν 60 θερμίδες.

 

6. Mix ξηρών καρπών. Προτείνουμε ανάλατους και όχι πικάντικους. Να κοιμηθείς πας, όχι να πιεις ουίσκι. Προτίμησε ένα μείγμα από αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης με σταφίδες ή κράνμπερις. Μια χούφτα είναι αρκετή με μέσο όρο 180 θερμίδες.

hgfsdfds.gif

7. Μπανάνα. Ιδανικό σνακ για το βράδυ που υπόσχεται να σου χαρίσει και ήρεμο ύπνο. Χαμηλό σε θερμίδες (120) και απολύτως χορταστικό. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

 

8. Μίνι σάντουιτς με γαλοπούλα. Μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης και μια φέτα γαλοπούλα είναι ό,τι πρέπει για τις βραδινές κρίσεις λιγούρας. Πρόσθεσε λίγο μαρουλάκι και προαιρετικά μια φέτα άπαχο τυρί και είναι έτοιμο! Μια φέτα γαλοπούλα καπνιστή και μια φέτα ψωμιού ολικής έχουν μόνο 47 θερμίδες.

 

9. Μαύρη σοκολάτα. Όσο πιο bitter τόσο το καλύτερο. Ιδανικά από 70% κακάο και πάνω. Περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις άλλες σοκολάτες. 2-3 κομμάτια είναι αρκετά για να περιορίσουν τη λιγούρα. Στα 30 γρ. καταναλώνεις περίπου 170 θερμίδες.

fdagafdgfda.jpg

10. Αφέψημα με μέλι. Κι όμως είναι μαγικό. Περιορίζει το αίσθημα πείνας παρόλο που πρόκειται για υγρό. Διάλεξε ένα αφέψημα με βότανα (καλύτερα όχι τσάι λόγω τεϊνης) που να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Σου προτείνουμε μελλισόχορτο, χαμομήλι, λεβάντα και μέντα. Συνόδευσε με μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Μια κουταλιά του γλυκού μέλι περιέχει 32 θερμίδες.

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new